fbpx

european best

Engineering  competition

9-11 MARTIE

Până pe 8 MARTIE

Ce este ebec?

European BEST Engineering Competition’ este o competiție de inginerie care îi adună în fiecare an pe cei mai buni studenți, aceștia având ocazia să concureze în trei tipuri diferite de probe și să intre în contact cu unele din cele mai bune companii din Brașov

PRobe

În cadrul EBEC echipe formate din studenți de la facultăți cu profil tehnic sunt provocați să rezolve problemele oferite de BEST și partenerii săi. La finalul competiției echipa care se dovedește a fi cea mai eficientă și creativă va primi titlul de “BEST Engineers”.
k

Case Study

Proba de Case Study aduce în fața echipelor concurente un caz posibil real cu situații limită. Acestea vor lucra intens la soluționarea situației prezentând rezolvările pe care le-au găsit în vederea clarificării cazului. Tema va fi primita in ziua competiției.

Team Design

Proba de Team Design presupune crearea unui prototip 3D, într-un software CAD, în funcție de anumite specificații prezentate în ziua evenimentului. Timpul alocat probei este de maxim 4 ore.

Știai că primul EBEC a avut loc pe 17-23 octombrie 2003, și a fost organizat de Grupurile Locale BEST Eindhoven și Ghent?

Știai că pentru proba de Case Study echipele sunt provocate să rezolve o problemă reală adusă de companiile colaboratoare?

Știai că de la prima probă EBEC organizată, competiția a ajuns în 2017 să numere 84 de probe locale organizate în Grupurile Locale din Europa?

Program

Marti(9.03)

09:00 – 14:30

Team Design 

Miercuri(10.03)

09:00 – 14:30

Case Study 

Joi(11.03)

09:00 – 14:30

Finala Case Study

15:00 – 20:30

Finala Team Design

Ce este best?

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie apolitică, non-proft, aflată în permanentă dezvoltare. Încă din 1989 asigurăm modalităţi de a facilita comunicarea, cooperarea şi schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni din mediul academic tehnic. Organizaţia este prezentă în 93 de universităţi tehnice din 32 de ţări europene, iar în Braşov suntem vizibili pentru cel puţin 20.000 de studenţi. BEST promovează spiritul european şi încurajează comunicarea şi lucrul într-un mediu multicultural prin evenimentele pe care le organizează: cursuri academice, competiţii inginereşti şi simpozioane educationale. Toate activităţile BEST sunt realizate voluntar de către studenţi şi în beneficiul studenţilor. BEST reprezintă pentru studenţii europeni şansa unei educaţii complementare.

PArteneri

RAP Group este un grup de firme private, cu capital integral romanesc, ce ofera solutii integrate in domeniul constructiilor si proceselor industriale. RAP Tronic furnizează servicii complete de inginerie, caracterizate printr-un management de proiect impecabil și grad înalt de personalizare a soluțiilor. Localizate în Brașov, România, companiile grupului RAP au dezvoltat proiecte internaționale în 40 de țări, pe 6 continente. RAP Group oferă soluții integrate în calitate de unic furnizor, respectând termenele-limită și oferind management de proiect asumat, de o calitate superioară.

Aici la Preh nu lăsăm viitorul să ne surprindă. NOI construim activ viitorul, motivați fiind de forța inovatoare ce caracterizează un lider pe piața industriei automotive. Ce contează pentru noi este dezvoltarea de produse inovative și servicii de calitate pre(h)mium pentru clienții noștri: Daimler, Wolkswagen, BMW, Porsche. Noi ne punem laolaltă competența și expertiza pentru a construi mai mult decât un comutator ci o experiență de atingere, pentru a crea mai mult decât un panou de climă ci un mediu adaptat șofatului, pentru a dezvolta mai mult decât o consolă centrală, ci o arhitectură flexibilă a habitaclului capabilă să reacționeze rapid la comenzile șoferului.


Schaeffler România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale Grupului şi produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Înfiinţată în anul 2002, Schaeffler Romania prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. Astăzi, după o investiţie ce depăşeşte 500 milioane euro, fabrica ocupă o suprafaţă de 42,5 hectare, din care aproximativ 100.000 de metri pătraţi construiţi şi îşi desfăşoară activitatea în 6 hale de producţie la locaţia de la Cristian, de unde îşi desfăşoară producţia din 8 octombrie 2004 – ziua oficială a Schaeffler România.

SPONSORI LOGISTICI

Parteneri GOLD

Persoane de contact

Teodora Voicu-Vulcănean

Teodora Voicu-Vulcănean

Coordonator EBEC

Email: voicu.teodora28@gmail.com
Mobile: +40 743 945 661

Robert Gîngu

Robert Gîngu

Președinte BEST Brasov

E-mail: robertgingu96@gmail.com
Mobile: +40 773 345 363

Contactează-ne

Căminul 15, Strada Universității, Brașov, Romania

Mobil: +40 773 345 363
Email: brasov@BEST.eu.org